Kamena Palata Dobrota - apartmani ljeto 2021
Beč iz Podgorice - od 149€ sa svim taksama!
Budimpešta individualno od 119€!
Istanbul iz Tirane - od 149€
Moskva individualno iz Tivta od 219€
Barselona individualno iz Podgorice od 229€
Saranda 89€ povodom 13.jula
Hvar grupno 12-14 jul - 125€

Barselona individualno od 229€

Barselona individualno od 229€

Polasci septembar/oktobar

 

Period putovanja, broj noćenja i hotel u kome boravite birate sami!

 

   Predlozi datuma: 

  • 13-13 septembar 229€
  • 15-18 oktobar 249€

 

  Cijene uključuju:

  • avio kartu iz Podgorice 
  • sve takse
  • ručni prtljag 40x25x20cm
  • smještaj 3 noćenja u 3* hotelu

JOŠ VELIKI IZBOR DATUMA POLAZAKA U PONUDI!

 

na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.ili pozivom na broj 020/231-829 pošaljite kada biste išli, broj noćenja i broj putnika i u kratkom roku ćete dobiti ponudu traženog aranžmana!

 

 

Antonio Gaudi, Katalonija, kastanjete. Zvuči poznato? No, jeste li znali da je taj isti Gaudi za života bio prilično nepopularan, a da je Katalonija bilo kraljevstvo koje je sezalo sve do Malte i Sicilije? Pripremite se na mnoga iznenađenja, jer Barcelona jedva čeka da je otkrijete!

Naravno da je nemoguće posjetiti Barselonu, a da ne posjetite La Ramblu ili zdanja koja je projektovao Gaudi, ali grad ima toliko toga da ponudi, da bi zaista bila greška da umjesto autentičnog iskustva, vaše glavno sjećanje bude bljutavi ukus preskupe odmrznute paelje i gužvanje sa brojnim turistima na La Rambli. Umjesto toga, posvetite više pažnje naselju Poblenou, čija se glavna ulica, Rambla de Poblenou, prostire od Avinguda-e Diagonal do same plaže i krase je sjajni restorani i brojne prodavnice. Ako su gužve u Parku Guell ili Montjuic-u prevelike, obližnji Parc del Laberint d’Horta ili obilazak mjesta gde je za vrijeme Građanskog rata bila smještena protivvazdušna odbrana grada (na brdu Turo del Rovira) su odlične alternative. Pritom, obije lokacije pružaju sjajan pogled na gradsku panoramu. A umjesto posjete čuvenom Boqueria market-u (gdje su grupne posjete već zabranjene), zaputite se u Mercat de Santa Caterina, Sarria Market, Mercat de Sant Antoni ili Mercat del Ninot.

Vrijedi se raspitati i o noćnim obilascima koji postoje za pojedine atrakcije. Na primjer, Gaudijeva La Pedrera je manje posjećena tokom noćnih tura, a poseban ugođaj obezbjeđuju osvijetljeni krov i statue. Casa Vicens, privatna rezidencija koja je postala muzej, najnovija je Gaudijeva zgrada otvorena za javnost u novembru 2017. pa i dalje nije toliko poznata. Takođe možete istražiti arhitektonsku zaostavštinu ostalih modernističkih arhitekata, kao što su Josep Puig i Cadafalch, Lluís Domènech i Montaner i Pere Domenech i Roura.

 

Barselona je prijestonica autonomne zajednice Katalonije, gdje se 92% stanovništva na refendumu izjasnilo za otcjepljenje od Španije. Ako naučite da na katalonskom kažete, „Dobar dan“, „hvala“ i „Doviđenja“, steći ćete naklonost lokalaca. Trebalo bi da znate da ni sangria ni paelja nisu dio tradicionane katalonske kuhinje. Ovdje se po podne pijucka vermut, a prije ili umesto večere jede se tapas. Lokalci uglavnom imaju veoma negativan stav o borbama bikova.

 

 

Turisticka agencija Millenium posjeduje licencu Ministarstva turizma br 83

 

0
0
0
s2smodern