Kamena Palata Dobrota - apartmani ljeto 2021
Beč iz Podgorice - od 149€ sa svim taksama!
Budimpešta individualno od 119€!
Istanbul iz Tirane - od 149€
Moskva individualno iz Tivta od 219€
Barselona individualno iz Podgorice od 229€
Saranda 89€ povodom 13.jula
Hvar grupno 12-14 jul - 125€

Individualna putovanja - šta konkretno ona podrazumijevaju ?

Individualna putovanja - šta konkretno ona podrazumijevaju ?

 

  •      Sa porastom broja niskobudžetnih avio kompanija koje lete iz Crne Gore, povećao se broj putnika kojima više odgovara cijena individualnih promotivnih aranžmana. Šta to konkretno podrazumijeva? Individualni aranžmani su oni koji podrazumijevaju kupovinu avio karte i smještaja u hotelu/apartmanu za vrijeme boravka. Dakle , agencija je u tom slučaju posrednik pri kupovini tih usluga, nije organizator putovanja. Organizator putovanja je u slučaju grupnog aranžmana, kada putnici zajedno kreću iz Podgorice, sa vođom puta, vodičem, organizovanim izletima i transferima. U slučaju individualnih aranžmana -usluge vodiča, transfera i izleta nisu uključeni jer na mali broj putnika te usluge koštaju mnogo, ali zato putnici dobijaju avio karte i smještaj po trenutno najnižim cijenama. 
  •      Najveća razlika između grupnih i individualnih aranžmana je cijena, i grupni aranžmani nikada ne mogu biti povoljni kao individualni. Ne samo zbog svih usluga koje podrazumijevaju, već zato što se individualni aranžmani kupuju na licu mjesta, i samim tim se hvata najniža moguća cijena. Sa grupnim aranžmanima je slučaj drugačiji i ne dobijaju se najniže tarife avio karata već srednje cijene.
  •      Problem sa individualnim aranžmanima je što politika otkazivanja nije ista kao u slučaju grupnih aranžmana. Pri kupovini avio karte i bukiranja hotela putnik potpisuje ugovor kojim se obavezuje da će u potpunosti isplatiti cijeli aranžman čak i u slučaju otkazivanja aranžmana. Nažalost, ovi uslovi ne zavise od agencije jer je u ovom slučaju ona samo posrednik u kupovini karata i bukiranju hotela. Većina aviokompanija u slučaju otkazivanja zadržava 100% iznosa a hotelijeri Vam nude par opcija - možete dobiti najnižu cijenu ali njen uslov je da je nepovratna, dakle penali pri otkazivanju su 100%. ali možete dobiti i visočiju cijenu koju ćete moći da otkažete i do par dana pred put.
  • Šta znači cijene su sklone promjeni do trenutka uplate: U slučaju niskobužetnih kompanija mogućnost rezervacije ili ne postoji ili se plaća dodatno. Tako da cijene koje pošalju agenti su spram trenutne raspoloživosti i mogu se promijeniti kroz par dana, ili čak i par sati. Nemojte da vičete na agente ako cijene poraste, nisu oni krivi :) 
  • Suma sumarum - ako hoćete da prođete povoljnije dobijate individualni aranžman koji je veoma teško otkazati i koji ne podrazumijeva vodiča i transfer od i do hotela, ali ćete zato proći i do 3 puta povoljnije nego da za istu destinaciju pođete grupnim aranžmanom Obije opcije imaju svoje dobre i loše strane, a sve zavisi od Vas :) 
0
0
0
s2smodern