Loading color scheme

Zanzibar 16-24 oktobar 1549€ za uplate do 01.jula

ZANZIBAR

IZ PODGORICE 9 DANA/ 7 NOĆENJA

CIJENA 1549€ SA SVIM IZLETIMA

 

1 DAN 16. OKTOBAR
Sastanak grupe na podgoričkom aerodromu u 7.30h. Let za Istanbul u 9.30h, slijetanje u Istanbul u 12.15h. Nastavak leta za Zanzibar u 18.50h, slijetanje na aerodrom Zanzibar u 02.05h po lokalnom vremenu. Transfer do smještaja i prijava u sobe.  Noćenje.

 

2 DAN 17 OKTOBAR

Doručak. Prije podne krećemo na izlet – obilazak Stoun Tauna i istraživanje najzanimljivijih atrakcija – kuća u kojoj je živio Fredi Merkjuri (Freddie Mercury), male i živahne ulice i trgovi, Stara tvrđava, Palata čuda, muzeji, lokalna pijaca, zvuci, boje i mirisi Afrike! Ime Stoun Taun na svahiliju znači „Stari grad”. Grad se nalazi na UNESCO-voj listi Svjetske baštine od 2000. godine. Nakon obilaska grada idemo do Ostrva džinovskih kornjača koje su prenijete na ovo mjesto u 19. vijeku sa Sejšela. Neke od kornjača stare su preko 100 godina, a mi ćemo imati prilike da ih hranimo i mazimo. Dan završavamo posjetom Nakupenda plaže, koja zapravo predstavlja pješčani sprud u sred okeana. Uživamo na vrućem pijesku i plivamo u tirkiznoj vodi tanzanijske obale. Povratak u smještaj. Noćenje.

 

3 DAN 18 OKTOBAR

Doručak. Slobodno vrijeme ili odlazak na izlet plivanje sa delfinima i ribarsko selo Kizmikazi. Ranom zorom ( oko 6h) krećemo na sami jug ostrva, odakle čamcima idemo na otvoreni dio okeana. Nakon povrtka na kopno upoznajemo se sa 600 godina starijim Baobabom koji će nam ispričati priču o najneobičnijem drvetu na svijetu. Nakon izleta odlazak do seoske škole gdje cemo biti u humanitarnoj zvaničnoj posjeti, čiji je cilj da donacijom u vidu svesaka, olovki, kreda ili skromno novčanoj pomoći od par eur pomognemo mališanima, koji se trude da u veoma skromnim uslovima, kroz obrazovanje dobiju bolju šansu za život. Nakon posjete povratak u hotel. Noćenje.

 

 

4 DAN 19 OKTOBAR

Doručak. Slobodno vrijeme ili odlazak na najfascinatniju turu Zanzibara, u kojoj ćete istinski uživati u prizorima, doživljajima i ukusnoj hrani. Tradicionalnim “ Dhow” jedrenjakom krećemo u istraživanje arhipelaga. Uz posjetu ostrvima, pješčani sprudovi, upoznavanje sa mangrovima i pentranju po gigantskim Baobau, snorkling i naravno prava poslastica će biti ukusan ručak od jastoga i morskih plodova.

 

5 DAN 20 OKTOBAR

Doručak. Slobodno vrijeme ili odlazak na farmu nedaleko od sela Bububu gdje ćete imati priliku da se uvjerite zašto je drugo ime za Zanzibar ostrvo začina. Šetamo kroz bujnu vegetaciju i uživamo u magičnim mirisima i ukusima kako u začinima tako i u tropskom voću, cimet vanila karanfilić safran jack fruit... Lokalci nam sa visokih palmi beru kokosove orahe nakon čega slijedi degustacija ovog neobičnog “pića”. Imaćete priliku da kupite svježe ubrane začine, sapune od aloe vere, od kokosa,... Nakon ture začina nastavljamo na popodnevni relax na jednu od najpopularnijih plaža kendwu. Povratak u smještaj. Noćenje.

 

6 DAN 21 OKTOBAR

Doručak. Slobodno vrijeme ili odlazak na vrlu interesantnu kratku edukativnu turu o proizvodnji i gajenju morskih algi na Zanzibaru. Vrlo bitna privredna grana kojom se bavi oko 20 000 žena. Nakon obilaska morkih “bašti” upoznajemo vas sa stvarnim životom mještana- šetnja veselim selom uz anegdote i interesante priče naših vodiča. Seoska tura je pravi način da se uvjerite da je Hakuna Matata moto lokalnog stanovništva.

 

7 DAN 22 OKTOBAR

Doručak. Slobodno vrijeme ili odlazak do famoznog restorana na stijeni “The Rock”, izgrađen 2009. godine, nedaleko od Pingwe plaže. Ručak u ovom restoranu je opcioni i indivudalni trošak putnika. Nakon posjete restoranu idemo do Dongwe plaže- “Zanzibarski Maldivi”. Nakon višečasovnog uzivanja i sunčanja upoznajemo se sa Masai plemenom, igramo sa njima ples dobrodošlice i možemo pazarati od njih ogrlice, lavlji zub ili afričku masku. Nakon plesa slijedi zabava uz Ngoma ples i logorsku vatru.

 

8 DAN 23 OKTOBAR

Doručak. Slobodno vrijeme ili odlazak čamcima do plave lagune sa prozirnom vodom idelnom za kupanje. Po dnu okeana su rasute najljepše morske zvijezde svih boja. Od vodiča ćete dobiti informacije kako se krecu, gdje su joj usta i oči , na koji nacin ih možemo izvaditi iz vode i kako ih vraćamo u istu. Povratak u smještaj. Odmor i sunčanje na plaži i priprema za pakovanje.

 

 

 

 

9 DAN 24 OKTOBAR
Napuštanje soba oko 00.30h. Transfer do aerodroma. Let za Istanbul u 3.25h, slijetanje u 12.45h. Nastavak leta za Podgoricu u 19h, slijetanje u Podgoricu u 19.45h po lokalnom vremenu.

 

KRAJ ARANŽMANA! 

 

NAPOMENA: Raspored izleta nije garantovan i sklon je promjeni. Iskljucivo zavisi od preporuke vodiča na licu mjesta, vremenskih prilika i dostupnost prevoza. Sve što u izletima nije navedeno da je uključeno- nije ukjučeno.

 

 

Cijena aranzmana za uplate do 1.07. : 1549 eur u  3* hotelu

Cijena aranzmana za uplate do 1.07. : 1719 eur u  4* hotelu

 

Uključuje:

  • Avionski prevoz iz Podgorice preko Istanbula
  • Aerodromske takse
  • Kofer 23kg + 8kg rucni prtljag
  • Smještaj
  • Doručak
  • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom

-  Vodič na našem jeziku

-  Navedeni izleti

 

 

Nije uključeno:

  • Viza koju plaćate na aerodromu kada sletite 50$

-  Međunarodno putno osiguranje

Leave your comments

Comments

  • No comments found